Praktisch

Afspraak
Er wordt alleen behandeld op afspraak.

Eerste consult
Het eerste consult begint gewoonlijk met een inleidend gesprek waarin we uw algehele gezondheid onderzoeken en uw verwachtingen van de massage bespreken. Naar aanleiding van dit gesprek kiezen we de massagevorm die het beste bij u past.

Hierna neemt u op de massagetafel plaats waarbij u te allen tijde uw ondergoed aan houdt. Tijdens de behandeling zal alleen dat gedeelte van het lichaam ontbloot worden dat gemasseerd wordt.

Massageolie
Er wordt gemasseerd met zuiver natuurlijke oliën van Weleda en Chi, afgestemd op de cliënt en de behandeling.

Pijn of ongemak
Spieren die lang gespannen zijn geweest kunnen pijnlijk zijn. Mocht u tijdens de behandeling enige vorm van pijn of ongemak ervaren, aarzelt u dan niet en geef dit aan. Hiermee helpt u actief mee aan het uiteindelijke resultaat van de massage.

Indien u dit wilt kunt u zich tijdens de behandeling focussen op de gespannen delen om zo beter de nuances in uw lichaamsgevoel te leren kennen.

Duur van de behandeling
Een massage kan afhankelijk van de cliënt en de klacht variëren van 30 – 60 minuten. Een shiatsu behandeling duurt altijd 60 minuten.

Handdoeken
Zijn aanwezig maar ik zou het op prijs stellen als u zelf ook een grote handdoek meeneemt.

Frequentie
Preventieve lichaamsmassage heeft een ideale frequentie van eenmaal in de 14 dagen. Bij specifieke klachten of bij stress kan het nodig zijn om in het begin enkele wekelijkse sessies af te spreken om het gewenste resultaat te bereiken.

Zelf bijdragen aan het resultaat
U kunt zelf bijdragen aan het resultaat van de massage door de uren en dagen na de behandeling goed te letten op hoe u zich voelt en wat uw fysieke reacties op de massage zijn. Dit helpt mij om de massage de volgende keer nog beter op u af te stemmen.

Ook is het goed om na de behandeling 2 tot 3 glazen water extra te drinken, dus bovenop de hoeveelheid die u normaal gesproken al drinkt. Dit bevordert de afvoer van de vrijgekomen afvalstoffen.