Heeft u last van spanning, vermoeidheid, slapeloosheid, een burnout of overspannenheid? Met een shiatsu behandeling brengt u uw lichaam en gedachten tot rust en wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd. U wordt u bewust waar de spanning in uw lichaam vast zit en leert de signalen die uw lichaam afgeeft opnieuw herkennen. Maar het is niet noodzakelijk om klachten te hebben om een shiatsubehandeling te ondergaan. Veel mensen gebruiken shiatsu als een soort van APK-beurt voor hun lichaam. Het zorgt ervoor dat de energie weer goed gaat stromen en zo kan het lichaam zijn natuurlijk evenwicht herstellen.

Shiatsu is een zeer populaire massagetechniek waarvan de oorsprong in Japan ligt. Er komt geen olie aan te pas dus, als u dat wilt, kunt u uw kleding erbij aanhouden! De vele drukpunten op uw gehele lichaam worden niet hard, maar wel met een toenemende druk behandeld. Zo worden blokkades opgeheven en het zelfgenezend vermogen van het lichaam gestimuleerd. Met andere woorden, ik bewerk de drukpunten, maar uw lichaam doet het werk!

Bij shiatsu wordt het meridiaanstelsel bewerkt. Dit is een netwerk van energiebanen die door de organen en over het lichaamsoppervlak lopen. Bij een goede gezondheid stroomt deze energie vrij door het lichaam, waarbij organen, bewegingsapparaat en zenuwstelsel optimaal functioneren. Wordt de stroming van de energie echter verstoord dan kan zich dit uiten in pijn, stress, bewegingsstoornissen of zelfs als emotionele onbalans.

Een shiatsumassage duurt een uur.

Shiatsu

Neem contact met mij op via